Godinama smo učile i poučavale, gradile znanje i modele, oblikovale materijale.
Zato jer su sada potrebniji nego ikada, odlučile smo ih učiniti dostupnima.

hiking men walking towards mountain - the pathvecstok on freepik

Kako pokazati stvarnu snagu?

Svi bismo mi voljeli biti snažni. Bilo da se radi o tjelesnoj,…
Freepik

Ne možeš se ljutiti na voćku kad ne rodi

/
Dobri vrtlari znaju: Kada biljka ne donosi plodove, moraš raditi na kvaliteti tla i uvjetima u kojima raste.
illustration, a man pulls the indicator of risk towards lowstoryset by freepik

“OVO JE PREVIŠE!”

Pročitajte što značajno utječe na ZAHTJEVNOST posla koji treba obaviti. Razmišljajte što kao voditelj ili menadžer tima možete učiniti da zaposlenici imaju dovoljno resursa, da su sposobni i spremni za posao, te da imaju dobru radnu okolinu.

Stres mrvi dobar ritam rada

Kada imate mogućnost utjecaja na vođenje ili organiziranje rada tima/tvrtke u kojoj radite, obratite pozornost na neke neugodne dinamike koje se pod pristiskom događaju u timovima. Simptomi stresa u organizaciji su predvidljivi i najvećim dijelom se mogu spriječiti.

Izvori stresa u poslu

Izvori stresa u poslu često nisu očiti...  nešto što jedna osoba smatra "sitnicom" drugu osobu može dovesti do očaja, nešto što je jednoj osobi smiješno (komentar o timu) netkom drugom je užasno, i nešto što se čini racionalnom i skromnom poslovnom odlukom (npr. open space) nekog drugog natjera na traženje novog posla iako svoj posao i tim voli.

Kako dobiti ‘buy-in’ menadžmenta za razvojne programe?

Nije uvijek lako uključiti menadžment u razvojne programU ovom dokumentu donosimo pregled tipičnih prepreka u tom procesu i načina kako se one mogu prebroditi.

Emocionalna inteligencija za voditelje

Značaj emocionalne inteligencije za voditelje, uz dodatne upute i promišljanja o tome kako si osoba može povećati sposobnost samoregulacije, odnosno emocionalne regulacije metodom i tehnikama srčane koherencije (baziranim na HRV - heart rate variability)